Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Відбулася презентація книги про сщмч. Володимира (Богоявленського)


У Хрестовоздвиженському храмі напередодні річниці вбивства священномученика Володимира (Богоявленського), митрополита Київського і Галицького відбулася презентація книги, в основу якої лягли матеріали Міжнародної наукової конференції «Київський митрополит сщмч. Володимир (Богоявленський) і початок гонінь на Православну Церкву в ХХ столітті». Конференція проходила в Печерській обителі 7-8 лютого 2018 року і була приурочена до 100-річчя дня вбивста священномученика Володимира, який зазнав мученицької кончини 7 лютого 1918 року. Відомі богослови, історики та дослідники, грунтуючись на маловідомих архівних джерелах, досліджують факти гонінь і репресій радянської влади, що були спрямовані на духовенство і вірних Православної Церкви.

Презентував книгу Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Звертаючись до присутніх, владика Павел сказав: «Мучеництво – це найвищий ступінь любові до Бога і любові до людини. Коли ми прославляємо святих людей, ми прославляємо Самого Бога. У запропонованому виданні ми зможемо знайти архівні матеріали, які свідчать про те, в який страшний час довелося жити священномученику Володимиру і тим новомученикам і сповідникам, які постраждали за ім’я Христове і які залишилися до смерті вірними Святій Православній Церкві. Минуло більше століття, вже забуті ті люди, які завдавали шкоди, хто вчинив гоніння, хто продався лукавим законам, пам’ять про них стерта, але всі пам’ятають і знають тих, хто залишився з Богом, хто залишився вірним істині та правді!»

Також митрополит Павел подякував усім, хто доклав зусилля для видання цієї книги. Збірник матеріалів може зацікавити фахівців в області історії Церкви і політики радянського режиму, а також священнослужителів і всіх, хто цікавиться церковною історією. Придбати це видання можна в книжкових крамницях Києво-Печерської Лаври, а також а в інтернет-магазині lavra.com.