Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. Архієрей відвідав колонію засуджених


Водохреща або Богоявлення Господнє – це третє найбільше свято, яке завершує цикл Різдвяних свят. Церква розглядає Хрещення Господнє як «свято просвіти» народів, оскільки за її вченням, саме з Хрещення Ісус розпочав проповідь євангельської істини. Свято ще називають Йорданом. Йордань (від назви ріки Йордан у Палестині) — народна назва християнського обряду освячення води.
22 січня свято Водохреща відбулося в храмі названому на честь Великомучениці Анастасії Узорішительниці, що діє при Петрівській виправній колонії.
На початок дійства завітали священнослужителі Української Православної Церкви з смт Петрове: благочинний храмів Петрівського округу настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Димитрій Городецький та настоятель храму Вознесіння Господнього протоієрей Михайло Царук, та священик Храма Благовіщення Святої Богородиці м.Олександрії протоієрей Олександр Шнякін. В храмі було звершено Божественну Літургію, під час якої всі бажаючі взяли участь у Таїнствах Сповіді та Причастя. Священик Михаїл звернувся до присутніх з вітальним словом та привітав причастників з прийняттям Святих Христових Таїн та зазначив, що необхідно дбати про чистоту власних думок і вчинків.
З нагоди свята Водохреща у державну установу «Петрівська виправна колонія №49 завітав і Архієпископ Олександрійский та Світловодский Боголєп, який відвідав будівництво храму на честь Святих Первоверховних апостолів Петра і Павла, що на території виправного закладу та виголосив поради щодо благоустрою, після чого провів окроплення даного приміщення та адмін корпусу святою водою.
По завершенні владика звернувся до присутніх із словами проповіді, в якій зазначив важливу роль храму, богослужіння, а саме головне — безмежної милості Божої, що в достатку проливається на кожного, хто бажає преобразити своє життя, свою душу.
“Сьогодні, у свято Богоявлення, ми не лише згадуємо відповідну Євангельську подію. Ми усвідомлюємо її сучасний вимір, адже Бог являє нам Себе повсякчас і у різноманітний спосіб, зокрема і через ближніх, які зустрічаються нам на життєвому шляху. Бо хто приймає ближнього в ім’я Христове, хто виявляє до нього заповідану Богом любов – той, за словом Спасителя, виявляє любов до Нього Самого”, – зазначив Архієпископ Олександрійский та Світловодский Боголєп.

Також цього дня архієрей благословив кожного працівника колонії на духовні труди на ниві їхнього покликання.