Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Різдвяні благодійні заходи у Ківерцівському благочинні зібрали 13000 гривень для дітей-сиріт


26 січня, по завершенні періоду Різдвяних святок в районному будинку культури ім. Ковальова міста Ківерці, відбувся щорічний благодійний концерт.
Заходи щодо святкування Різдва Христового у Ківерцівському благочинні пройшли масштабно з великою кількістю людей. Колядки та привітання лунали на різних парафіях району, а саме:
– 8 січня відбувся вечір колядок у тимчасовому приміщенні громади пророка Божого Іллі у селі Клепачів;
– 10 січня колядували у Свято-Покровському храмі селища Цумань;
– 11 січня відбувся Різдвяний концерт у приміщенні школи села Личани;
– 12 січня недільна школа Свято-Миколаївського храму міста Ківерці на Різдвяному заході на площі ім. Чорновола, організованого міською радою та ГО «Станція Добра», привітала мешканців міста з величним святом;
– 12 січня православні християни колядували та вітали новонародженого Богомладенця Христа у приміщенні будинку культури селища Олика;
– 12 січня о 18.00 відбувся вечір колядок у Свято-Дмитрівському храмі села Вишнів;
– 14 січня, о 17.00 – вечір колядок у тимчасовому храмі на честь святителя Миколая Чудотворця в селі Жидичин.

Цього року, у Ківерцях відбувся 20-й Різдвяний благодійний концерт. Святкове дійство у місті Ківерці присвячене Різдву Христовому, зібрало повний зал людей, яких об’єднала любов.

На початку свята з вітальним словом до присутніх звернувся благочинний Ківерцівського округу протоієрей Олександр Кондратюк, який привітав з Різдвяними святами православних християн та побажав духовного зростання, милосердя та любові.

Ведучими концерту були Тетяна Черняк та Юрій Сухарєв.

На святковому заході лунали різдвяні колядки й віншування від хорів Свято-Миколаївського храму, під керівництвом Неоніли Яковлюк та Ольги Кондратюк.

Привітання вихованців Недільної школи було щирим та дитячим, а слова пісні, якою вітали, ще довго звучали в пам’яті гостей святкового дійства – «Наша віра славна! Наша віра православна!»

Молодіжна організація КРОК, що діє при Свято-Миколаївському храмі показала постановку на тему милосердя – про жадібного Скруджа.

Приємно було бачити хорові колективи, які приїхали з храмів, що постраждали внаслідок рейдерського захоплення. Це хористи з православних громад сіл Клепачів, Жидичин та Берестяни.

Родзинкою свята стали сімейні хори священників: родина з села Завітне – отця Миколая Нарушця; родина з селища Цумань – отця Михайла Кулакевича; велика родина з селища Олика – отця Миколая Яковлюка та родина з храму міста Ківерці – отця Андрія Яковлюка.

Швидко та на одному подиху пройшов 20-й Благодійний Різдвяний концерт. На прохання благочинного отця Олександра, присутні охоче колядували всім залом.

Кульмінаційним завершенням було привітання від священників Ківерцівського благочиння.

Наприкінці, з подячним словом виступив благочинний Ківерцівського округу, який подякував усім присутнім за прояв милосердя, який наближає нас до Господнього спасіння.

На Благодійному концерті було зібрано понад 13 000 гривень, які будуть перераховані на потреби дітей-сиріт!