Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. “Новорічний” подарунок від “активістів ПЦУ” для гонимої православної громади села Садів


29 грудня, коли уся повнота Православної церкви відзначає Неділю святих Праотців, “активісти ПЦУ” після свого “богослужіння” вирішили зробити передноворічний “подарунок” настоятелю гонимої православної громади села Садів протоієрею Володимиру Мелесю.
Нагадаємо, що 2 лютого 2019 року церковні рейдери в Садові зрізали замки на храмі УПЦ та захопили будівлю, оголосивши храм власністю ПЦУ.
Захопленого храму, новітнім “богоборцям” виявилось мало та “представники ПЦУ” поклали око на церковний будинок, в якому проживає та звершує богослужіння для гонимої громади, настоятель – протоієрей Володимир Мелесь.

Варто нагадати, що прояв тероризування сім’ї священника та гонимої громади Волинської єпархії продовжується весь період, чого лише варта подія, яка сталась 31 березня 2019 року, коли четверо агресивно налаштованих людей зустріли на спортмайданчику місцевої школи 16-річного сина протоієрея Володимира Мелеся – Василя та завдали відразу почали бити. Троє осіб тримали хлопця, а один планомірно наносив удари руками та ногами у район голови і тулуба.

Сьогодні ж, у супроводі в.о. сільського старости Шендюха Івана Івановича та сім’ї Невідомських, група агресивно налаштованих “активістів ПЦУ” прийшли на територію церковного будинку та почали проводити заміри земельної ділянки і будинку для приватизації та незаконного переоформлення, а у висновку – примусового виселення з дому священника разом з родиною та малолітнім онуком. Побачивши, що їхні незаконні дії фіксуються на камеру, “представники новоутвореної церковної структури” почали показувати “дулі” священнику та його сім’ї, при цьому викрикуючи нецензурні слова та погрози.

Незрозуміло, що саме носить християнський потяг у діях “представників ПЦУ”, коли вони, практично рік тероризують сім’ю священника, не даючи змоги не тільки звершувати богослужіння, але й просто проживати у даному будинку.

Нічне побиття вікон, погрози гранатами, побиття дітей – це все стало буденністю для православної громади села Садів, яка просить захисту та хоче просто молитись Господу.

Сподіваємось, що правоохоронні органи та судова система України звернуть увагу на відверті гоніння та врешті нададуть захист для людей, які бажають вільно славити Бога, адже це право гарантоване кожному громадянину Конституцією України.