Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. Йти в монастир чи одружуватися? — відповідає митрополит Сергій (відео)

Керуючий Тернопільською єпархією митрополит Сергій дає духовні поради молоді.

14 листопада 2019 року митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій відвідав Кременецьку молодіжку, на якій зібралися студенти Кременецького духовного училища та Почаївської духовної семінарії, а також молоді кременчани та дав відповіді на питання, які турбують сучасну молодь. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Відповідаючи на запитання «що краще — йти в монастир чи одружуватися?», митрополит Сергій порадив турбуватися перш за все про те, щоб у серці була благодать Божа і тоді Господь вкаже вірний шлях.

«Живіть свято і богоугодно, і кажіть “Господи, управ”, — зазначив владика. — Бо, і там треба бути святим, і там треба бути святим».

Архіпастир закликав «пробудити у собі дар Божої Любові», і спостерігати за собою. «Коли душа потягнеться у якомусь напрямку, то цей момент не проґавити. А для того треба звичайно, порадитися з духівником…, чи зі священником, який почує, порадить, помолиться, посповідає».

За словами Його Високопреосвященства, не потрібно про свої наміри говорити усьому оточенню.

«Це почуття любові, а воно сокровенне, воно не для сторонніх. Для молодих людей — воно між ними, для людини, яка йде в монастир — це його тайне єднання з Богом. Тому бережіть в собі дар чистоти Благодаті Божої. А Господь вас визначить куди треба».