Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Монастир преподобномучениці Анастасії Римлянині відсвяткував престольне свято

11 листопада, в день пам’яті святої преподобномучениці Анастасії Римлянині митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим очолив Божественну літургію у ставропігійному Свято-Анастасіївському жіночому монастирі.
Зустрічали архієрея біля головного корпусу обителі духовенство Житомирської єпархії, що прибули на свято, а також сестри монастиря на чолі із настоятелькою ігуменею Михаїлою (Фурманець).
Літургія в день престольного свята обителі зібрала на богослужіння православних житомирян, а також гостей та паломників. Прибули віряни із різних благочинь Житомирської єпархії.
За усердні труди на славу Христової Церкви митрополит Никодим возвів у сан протодиякона клірика Свято-Хрестовоздвиженського кафедрального собору диякона Олександра. Під час служби було піднесено молитви за мир в Україні.
На завершення літургії митрополит Никодим привітав духовенство та вірян із святом, розповів про подвижницьке життя та блаженну мученицьку кончину преподобномучениці Анастасії, особливі слова подяки і вітання висловив насельницям обителі та ігумені Михаїлі.

Пресс-служба Житомирської єпархії.