Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Клірик єпархії благословив учасників традиційного Покровського ярмарку


На території Саксаганського району міста пройшов традиційний Покровський ярмарок. Уже кілька років поспіль цей захід об’єднує у собі традиції відразу кількох славних свят. Захід був приурочений до свята Покрови Пресвятої Богородиці – однієї з великих дат православного церковного календаря, Дня українського козацтва, а також відносно нового свята – Дня захисника України.

На заході були присутні представники міської та районної влади, громадські та культурні діячі, жителі та гості району. Почесним гостем цьогорічного ярмарку став міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул.

На запрошення голови виконкому Саксаганської районної ради Валерія Беззубченка в ярмарку взяв участь голова відділу у справах молоді Криворізької єпархії, настоятель храму святої мучениці Тетяни протоієрей Антоній Бондар, який привітав присутніх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, благословив і окропив водою бажаючих вступити в шкільне реєстрове козацтво. У школі №72 цього району є кілька козацьких класів, в яких діти виховуються в кращих традиціях українського народу.

Всіх присутніх очікувало поринання в багаті та славні козацькі традиції, народна їжа, участь у різноманітних майстер класах, кінних прогулянках верхи, частування козацьким кулішем від господинь, експозиції та майстер класи, продаж меду та продуктів бджільництва та інше. Організатори ярмарку відзначили і особливу масовість учасників цьогорічного заходу.

Під час ярмарку виступали творчі колективи, які співали народні пісні та виконували танці. На виставці були представлені національний український одяг, предмети народного побуту, зброя і багато іншого.