Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. Традиційний хресний хід довкола історичного центру міста зібравкілька тисяч віруючих


22 жовтня відбулася хресний хід довкола історичного центру міста із чудотворною Корсунською (Шпилівською) іконою Божої Матері, що іменується «Прозренна». Духовенство на чолі з Високопреосвященнішим митрополитом Сумським і Охтирським Євлогієм несло шанований образ, постійно лунали церковні піснеспіви на честь Божої Матері, а також підносились молитви за мир і злагоду на Сумській землі та в Україні. Хресна хода зайшла на територію Пророко-Іллінського храму, а також відвідала місце зруйнованого Покровського храму.

Цього року православна громада Сум відзначає 160-річчя з дня першої великої хресного ходу з Корсунською іконою Божої Матері з села Шпилівка до Спасо-Преображенського кафедрального собору та 100-річчя з дня проведення останньої такої хресної ходи у 1919 році. Ознакою ювілею стало проведення хресної ходи зі Шпилівки в Суми за маршрутом 100-річної давнини, а також Божественна літургія на місці зруйнованого Покровського храму в с. Шпилівка.

Православні сумчани вважають Корсунську чудотворну ікону Небесною Покровителькою Сум, тому хресна хода є благословенням та духовною втіхою усіх жителів міста.