Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЄРУСАЛИМ. Єпископ Пимен: Патріарх Феофіл запевнив, що духовенство УПЦ завжди може служити в храмах Єрусалимської Церкви (+відео)

Блаженніший Патріарх Єрусалимський Феофіл ІІІ запевнив ієрархів і духовенство Української Православної Церкви в тому, що вони постійно можуть служити на Святій Землі, та передав своє визнання Блаженнішому Митрополиту Онуфрію і всій повноті УПЦ. Про це в інтерв’ю кореспонденту Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ заявив єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії, який цими днями здійснює паломництво до Святої Землі.

За словами єпископа Пимена, делегацію УПЦ дуже тепло прийняли в Єрусалимській Патріархії і запропонували співслужити в день свята Воздвиження Хреста Господнього.

«Ми мали змогу співслужити Блаженнішому Патріарху Єрусалимському Феофілу ІІІ в Храмі Гробу Господнього. Також співслужили представники Єрусалимської, Сербської, Румунської Православних Церков», — додав владика.

Читайте також: У день свята Воздвиження Хреста Господнього ієрархи УПЦ співслужили Блаженнішому Патріарху Єрусалимському Феофілу (+фото, відео) 

Владика підкреслив: «Патріарх Єрусалимський Феофіл запевнив нас у тому, що ми можемо постійно служити і в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі, і в храмах Палестини, та передав своє визнання Блаженнішому Митрополиту Онуфрію і всій Церкві, яку він очолює».

Більше того, як зауважив вікарій Рівненської єпархії, в Єрусалимі в архієреїв, духовенства і всіх вірних УПЦ ієрархи Православних Церков питали: «Чи ваш Предстоятель — Митрополит Онуфрій?», — та радо вітали.

Слід зауважити, що крім вірян серед паломницької групи Рівненської і Волинської єпархій УПЦ, яку очолює владика Пимен, також є священник, в якого представники «ПЦУ» відібрали храм та побили.

«Ми раді в повноті всіх сімей Православної Церкви зустрічати свято, звершувати паломництво і ділитися радістю від того, що ми є християнами. …Навіть не знаючи інших мов, ми розуміємо один одного, бо маємо спільний дух — дух Християнства, який не зможуть перемогти політичні чи якісь інші спокуси. Є тільки Христос, Який поєднує нас у Святій Євхаристії», — підсумував єпископ Пимен.