Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі

150C7933-8B13-4342-A836-D079676AE27EУ неділю 14-ту після П’ятидесятниці, перед Воздвиженням, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили вікарії Київської Митрополії: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел та ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр, духовенство обителі, а також гості у священному сані з Елладської, Румунської Помісних Православних Церков та Руської Православної Церкви Закордоном.

За богослужінням молились парафіяни, паломники Києво-Печерської Лаври та студенти Київської духовної академії і семінарії.

Богослужбові піснеспіви виконували: хор студентів КДАіС під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка) та митрополичий хор під керівництвом архімандрита Геронтія (Борисевича).

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до присутніх вірян зі словом проповіді.

Під час Літургії були піднесені сугубі молитви про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію над Андрієм Овчаровим, який нестиме служіння у столичному храмі на честь Володимирської ікони Божої Матері.

Після відпусту Предстоятель привітав паству з недільним днем, днем пам’яті святителя Феодосія Чернігівського та святих богоотців Іоакима і Анни. “Молитвами Преблагословенної Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії нехай Господь допомагає нам бути постійними в своїх смиренних старанних молитвах, щоб отримати від Бога благословення в цьому житті і спасіння у житті вічному”, – побажав Архіпастир та благословив усіх.

news.church.ua