Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Священнослужителі УПЦ привітали рятувальників МНС із професійним святом


17 вересня, в день свята ікони Божої Матері «Неопалима Купина», в Україні відзначають День рятівника, що є професійним святом не тільки працівників усіх аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, але й тих, хто зробив внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, захисту життя і здоров’я людей. Священнослужителі УПЦ привітали рятувальників із професійним святом та відзначили їх грамотами і нагородами Української Православної Церкви. Насельники Києво-Печерської Лаври привітали з Днем рятівника України співробітників Управління з надзвичайних ситуацій Печерського району ДУ ДСНС України м. Києва. Напередодні професійного свята, 16 вересня, було звершено молебень, який очолив глава Відділу інформації та зв’язків з громадськістю Лаври архімандрит Іларіон (Мокрицький), передає прес-служба Києво-Печерської Лаври.

Після богослужіння отець Іларіон привітав начальника управління Петра Древинського і весь колектив із професійним святом і передав усім присутнім благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і намісника Лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла.

«Вам доручено важливе і відповідальне служіння людям, країні. У хвилини небезпеки, перед обличчям випробувань, в непростих обставинах вам необхідно показувати (і ви це робите) приклад мужності, стійкості, самовіддачі, готовності душу свою покласти за друзів, за ближніх, що нерідко й трапляється. На це необхідні сили, доводиться проходити через стреси. Хотів би побажати вам Божої допомоги для успішного продовження тих великих праць, які ви взяли на себе заради любові до ближніх своїх, і запевнити в наших молитвах про вас», — сказав священнослужитель.

Також за заслуги перед Українською Православною Церквою рятувальникам, які особливо відзначилися, були вручені нагороди УПЦ, всі отримали пам’ятні подарунки.

На завершення заходу було оголошено список рятувальників, які загинули під час виконання своїх обов’язків, після чого архімандрит Іларіон відслужив заупокійну літію за спочилими.