Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БОРИСПІЛЬ. Поліція опечатала храм у селі Погреби після чергової спроби захоплення активістами ПЦУ

Поліція опечатала храм після чергової спроби захоплення активістами ПЦУУ суботу вранці, 10 серпня 2019 року, активісти ПЦУ спробували захопити Свято-Успенський храм в селі Погреби Броварського району Київської області, який через релігійний конфлікт у селі вже декілька місяців стоїть зачинений.

Одразу після проникнення активістів ПЦУ в храм був викликаний наряд поліції.

Правоохоронці вивели всіх за межі церковного приміщення і опечатали його.

Щоб уникнути розвитку конфлікту поліція організувала біля храму чергування.

Як повідомлялося раніше, із початку року шляхом насильства і маніпуляцій храм намагаються перевести до ПЦУ, незважаючи на рішення релігійної громади залишатися в лоні Української Православної Церкви

Після низки конфліктів з прихильниками нової церковної структури віруючі УПЦ заради миру у селі вирішили утриматися від молитви в храмі і змушені молитися в навколишніх парафіях. Але провокаційні дії представників ПЦУ продовжуються. Так, 11 червня їхні активісти захопили церковний будинок релігійної громади села Погреби, розпорошивши сльозогінний газ в обличчя охоронцеві.

Зараз питання про релігійну приналежність громади Свято-Успенського храму розглядається в суді і на даний момент представники ПЦУ не мають ніяких прав ні на храм, ні на церковний будинок.