Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УПЦ. В єпархіях продовжують посилено молитися за мир в Україні — анонси хресних ходів на Харківщині та Вінниччині

В Ізюмській єпархії вже п’ятий рік поспіль відбувається хресний хід з чудотворною Піщанською іконою Божої Матері. У Вінницькій єпархії на честь 96-річчя Калинівського чуда 6 липня пройде молитовний хід до Калинівського хреста. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

28 червня 2019 року, з благословення митрополита Ізюмського і Куп’янського Єлисея, в м. Ізюмі відбулася перша частина хресного ходу з чудотворною Піщанською іконою Божої Матері про мир і благополуччя в нашій багатостраждальній Україні та щасливе майбутнє наших дітей.

В місто Ізюм прибули паломники з багатьох міст Слобожанщини. Митрополит Єлисей відновив традицію, яка була організована покійним настоятелем Вознесенського храму протоієреєм Йосипом Романчаком, п’ять років тому.

У хресному ході, який розпочався з Вознесенського кафедрального собору, взяли участь митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей, архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, клірики кафедрального собору, братія Піщанського монастиря, духовенство Ізюмського благочиння та інших округів єпархії.

Процесія з Вознесенського собору направилася в Преображенський храм, де було звершено молебний спів перед чудотворним образом Богородиці.

Друга частина хресного ходу відбудеться 7 липня, початок о 12.00. Молебний хід пройде з Преображенського храму до Хрестовоздвиженського.

6 липня численні віруючі візьмуть участь в молитовному ході до місця біля Калинівки, Вінницької області, де з простреленого більшовиком у 1923 році хреста потекла кров.

Традиційний хресний хід подолає чотирикілометрову відстань від храму преподобної Параскеви Сербської м. Калинівки до хреста на місці Калинівського чуда, де буде звершено Божественну літургію. Початок ходи о 8.00.

Калинівське чудо сталося в 1923 році. Згідно з архівними документами, 7 липня червоноармієць розстріляв придорожній хрест і з плеча Спасителя потекла справжня кров. Тисячі паломників стали відвідувати місце чудесного явища.

Нагадаємо, у Тернопільській, Одеській, Херсонській, Уманській, Луганській, Мукачівській, Ніжинській, Ізюмській та Рівненській духовенство та віруючі взяли участь у велелюдних хресних ходах, підносячи молитви про мир в Україні та єдність Православ’я, а також вшановуючи чудотворні образи Божої Матері та святих угодників Божих.

 Хресний хід з чудотворною Піщанською іконою Божої Матері 28 червня