Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САЛОНІКІ. Священник УПЦ розповів у Греції про рейдерські захоплення храмів прихильниками «ПЦУ» (відео)

Клірик Волинської єпархії УПЦ протоієрей Олег Точинський взяв участь у конференції «Автокефалія для України і нова екклезіологія Фанару», яка 22 червня 2019 року проходила в Салоніках (Греція). Відео доповіді священника було розміщено на Youtube-каналі Katanixi Site, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на «Рівне. Голос Церкви».

Грецькій аудиторії протоієрей Олег Точинський розповів про сьогодення Церкви в Україні та проблеми, з якими доводиться зіштовхуватися. Серед присутніх у залі були відомі богослови та церковні діячі не тільки Греції, але і всього православного світу. Вони були здивовані відеокадрами, в яких показано, яким саме беззаконним чином представники новоствореної «ПЦУ» переводять храми УПЦ під свою юрисдикцію.

За словами о.Олега, учасники конференції отримали можливість «почути та побачити тільки незначну частину того, що приніс томос Патріарха Варфоломія в Україну».

Водночас клірик Волинської єпархії зауважив: «Незважаючи на те, що діється в нашій державі, Українська Православна Церква продовжує виконувати свою місію — нести Слово Христа народу України».

Також під час свого виступу священник УПЦ зазначив, що «українська церковна проблема стала проблемою всього Православного світу», та що Україні дуже важлива підтримка інших Правосланих Церков.

«Нам, віруючим УПЦ, сьогодні надзвичайно важлива консолідація інших Помісних Церков, тому що тільки соборним розумом ми зможемо подолати цю проблему та вирішити це складне питання, щоб у подальшому Церква Христова, зустрічаючи подібні труднощі, знала, як діяти на майбутнє», — сказав він.