Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Єпископ Пимен підтримав парафії єпархії, храми яких були захоплені прихильниками «ПЦУ»


19 липня єпископ Дубенський Пимен відвідав парафії Млинівського благочиння Рівненської єпархії, що постраждали внаслідок церковного рейдерства прибічників «ПЦУ». Всі релігійні громади УПЦ відновили свою діяльність, деякі побудували нові храми, повідомляє «Рівне. Голос Церкви».
Зокрема з архіпастирським візитом вікарій Рівненської єпархії єпископ Пимен навідався до трьох парафій Млинівського благочиння, де прихильниками «ПЦУ» були захоплені православні храми. Під час зустрічі з настоятелями та парафіянами єпископ Дубенський висловив підтримку, а також розповів про стан справ у Рівненській єпархії і світовому Православ’ї в цілому.

«Безперечно, всі ви, хто залишився у лоні Української Православної Церкви, справжні та сильні люди, які не спасували перед труднощами, насмішками та гоніннями, — зауважив владика Пимен. – Знайте, що своєю щирою молитвою, стійкістю у вірі ви торуєте собі шлях до Царства Божого».

Під час візиту владику неабияк здивувала дружна релігійна громада УПЦ у селі Велика Городниця, яка за два тижні змогла звести невеличку дерев’яну церкву. Настоятель парафії розповів, що впевненості та сили додають молоді парафіяни, яких більшість залишились у лоні канонічної Церкви.

«За два тижні до Великодня ми розпочали зводити цю церкву, молодь настільки запалилась, що усе знаходили миттєво: і будматеріали, і кошти, і робочі руки. А Господь, бачачи таке сильне бажання, допомагав і сприяв нам у всіх починаннях. Сьогодні , оглядаючись на пережите, дякую людям за віру в мене, у себе і за стійкість», — коментує протоієрей Петро Григорчук, настоятель Різдва-Богородичної церкви села Велика Городниця.

У селі Малі Дорогостаї релігійна громада УПЦ для молитви облаштувала сільський будинок, а ось громада у селі Мошків досі звершує богослужіння в наметі.

Усім парафіям єпископ Пимен подарував богослужбове та требне начиння. Від’їжджаючи, владика радив вірянам любити своїх односельців, уникати конфліктів і не втрачати віри, що Господь усе управить, а час та молитва загоїть біль.