Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У столиці відбувся форум «Соціальне служіння Церкви у сфері подолання алкоголізму та наркоманії»

У форумі взяли участь представники 11-ти єпархій Української Православної Церкви.

27 червня 2019 року, в день пам’яті Священномученика Володимира (Богоявленського), митрополита Київського, відбувся форум священиків та мирян, які працюють у сфері профілактики та реабілітації алко- та наркозалежних «Соціальне служіння Церкви у сфері подолання алкоголізму та наркоманії». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на sobriety.in.ua.

Захід розпочався Божественною Літургією у Свято-Троїцькому Іонівському монастирі м. Києва, яку очолив архієпископ Обухівський Іона. Владиці співслужили священики з різних єпархій УПЦ, що прибули на форум. У своєму слові голова Синодального відділу у справах молоді згадав про труди на ниві утвердження тверезості священномученика Володимира та відзначив роль Свято-Володимирського братства у відродженні тверезницького руху в Україні.

Форум продовжив свою роботу в конференц-залі готелю “Park inn by Radisson”. Архімандрит Іоасаф (Перетятько) відзначив, що попри різне бачення методів реабілітації залежних, ціль полягає в тому, щоб об’єднатись для можливості сказати: “всі шляхи мають право на існування, якщо вони допомагають залишатись живим”.

Спікерами форуму були священик Олексій Малюков (м. Київ), протоієрей Василь Кобан (м. Одеса), протоієрей Сергій Больчунас (м. Дніпро), протоієрей Олександр Білінський (смт Колки Волинської області), протоієрей Микола Могильний (м. Київ), Сергій Соломаха (м. Дніпро), протоієрей Степан Ярема (м. Луцьк), Ігор Харлан (м. Київ).

У форумі взяли участь представники 11-ти єпархій Української Православної Церкви. Кожен виступ жваво обговорювався та дискутувався, тому що теми були справді актуальні, болючі та непрості.

В заключному виступі о. Іоасаф визначив завдання майбутніх зустрічей та подякував учасникам за плідну співпрацю та обмін досвідом на благо Церкви.