Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

АФІНИ. В Елладській Православній Церкві заперечили визнання «ПЦУ»

У Священній Митрополії Лагади, Літії і Редини Елладської Православної Церкви спростували неправдиві заяви українських ЗМІ, заявивши, що Елладська Православна Церква не визнає новостворену «ПЦУ» і не делегувала до Києва митрополита Лагадського Іоанна, він діяв виключно з власної ініціативи. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на грецьке агентство «Romfea».

«Митрополит Лагадський Іоанн …не був присутній в якості представника Церкви Греції, яка, як відомо, досі не прийняла остаточного рішення з питання визнання цієї новоствореної структури», — зазначила в офіційному коментарі прес-служба Лагадської Митрополії Елладської Православної Церкви.

У Митрополії Лагади, Літії і Редини зокрема підкреслили, що ніяких рішень про визнання новоствореної «ПЦУ» Елладська Церква взагалі не приймала.

А тому голосні заяви очільника «ПЦУ» та українських ЗМІ, що начебто «Елладська Православна Церква практично визнала автокефалію ПЦУ», — є неправдими і цілеспрямовано вводять в оману людей.