Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. Ми голосували за мир, а в нашому селі кожна Літургія супроводжується бойовими діями — звернення до Президента парафіян УПЦ с. Задубрівка (відео)


9 червня  парафіяни храму на честь Архістратига Михаїла в с. Задубрівка, Заставнівського району Чернівецької області разом зі своїм настоятелем протоієреєм Леонідом Делікатним звернулися до Президента України Володимира Зеленського. Відеозвернення вийшло в ефірі телеканалу NewsОne, передає  прес-служба єпархії.

Звертаючись до Президента, отець Леонід наголошує, що і він і його парафіяни «голосували за мир в Україні», але в їхньому селі «кожна Літургія в нашому храмі вже понад 100 днів поспіль супроводжується бойовими діями».

Священик просить Гаранта захистити їхні конституційні права та зробити все для того, щоб «в нашій країні нарешті запанував мир, спокій і закон! Щоб примирився брат з братом, батьки з дітьми».

Настоятель звертає увагу на те, що «релігійна громада села Задубрівка вже майже 120 днів цілодобово захищає Православну віру і своє волевиявлення, залишитися в лоні Української Православної Церкви».

Все, чого вони прагнуть — це спокійно ходити в храм Божий, констатують віруючі.