Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій відвідав парафію постраждалу від повені


9 червня Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський, звершив Божественну Літургію у Свято-Михайлівському храмі села Єльно Рокитнівського району Полісся.
Владиці співслужили: секретар єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич), протоієрей Микола Боровець – настоятель Свято-Михайлівського Храму села Єльно, Рокитнівського району; протоієрей Сергій Дудко – настоятель Храму на честь Нерукотворенного Образу Іісуса Христа села Лісове Рокитнівського району.

За богослужінням митрополит звернувся до поліської пастви зі словом проповіді, в котрій розкрив зміст недільного Євангельського читання, зокрема, звернувши увагу, що Іісус Христос благав Отця Небесного в своїй молитві про єдність: «Да будемо ми всі єдині, як Ти в Мені, так і Я в Тобі, Отче Святий…».

По закінченню Божественної Літургії митрополит Анатолій подякував настоятелю храму протоієрею Миколі Боровцю за віддане служіння Церкві. Також, архіпастир висловив подяку богомольцям за спільну молитву, яка збагатила їх благодаттю Духа Святого. Також, Митрополит Анатолій розділив тривоги, які були пов’язані з погодними стихіями, внаслідок чого стало затоплення Рокитнівщини. Владика зробив настанови щодо терпіння в тяжкий час випробування.

За богослужінням молився депутат Рівненської обласної ради В.П.Охремчук, керівники різних установ Рокитнівщини.