Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Прибічники ПЦУ побили чоловіка у селі Нова Мощаниця за те, що він не дозволяв вигнати священика УПЦ із села

Вже вдруге за останній тиждень активісти ПЦУ села Нова Мощаниця Здолбунівського району приходять у нічний час до будинку священика і вимагають негайного виселення. Вірян УПЦ, котрі стають на захист свого настоятеля , принижують , обзивають і навіть б’ють.
7 червня 2019 року прибічники ПЦУ побили ногами чоловіка, що став на захист батюшки .
« У 22.30 подзвонив отець Ігор, розповів, що була бійка. Двоє чоловіків, котрі захищали батюшку, побили ногами на землі, — написав на своїй сторінці у Фейсбук протоієрей Василь Начев . — Бійку на телефон знімали вчителі. В 23.55 викликали швидку. Магазенюк Михайло , котрого побили , потребує медичної допомоги.»
Також батюшка написав про те, що активісти ПЦУ покинули подвір’я священика . але обіцяли повернутись знову і будуть позбавляти сну родину, аж поки вони не виїдуть із села.
« Активісти ПЦУ скористались вечірніми сутінками і прийшли знову до будинку священика, -. –Матушка телефонує схвильована, чути знову крики і обзивання, щось зрозуміти важко. Священик Ігор Гнатишин і матушка Наталія потребують молитов.»
Поліція на місце конфлікту приїхала вже після інцидента з побиттям. Наразі достеменно не відомо чи відкрито кримінальне провадження проти нічних дебоширів, однак достеменно відомо, що наряд поліції досі знаходиться у населеному пункті, свідків опитали.

Джерело