Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. Архієпископ Філарет взяв участь в урочистих Богослужіннях у Польщі


1 та 2 червня, з нагоди святкування 30-річчя архієрейської хіротонії архієпископа Люблінського і Холмського Авеля та 30-річчя відновлення Холмської єпархії, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія та за особистим запрошенням ювіляра, архієпископ Львівський і Галицький Філарет взяв участь в урочистостях у Польщі.

1 червня ввечері, владика Філарет очолив всенічне бдіння у кафедральному соборі міста Холм. Йому співслужили архієреї Польської Православної Церкви та гості з інших країн.

У неділю 2 червня, день пам’яті собору мучеників Холмських та Підляшських, Високопреосвященніший архієпископ Філарет співслужив за Божественною літургією архієреям, які прибули на торжества.

Після читання Святого Євангелія архіпастир звернувся до всіх присутніх із словом проповіді.

Наприкінці Богослужіння, навколо кафедрального собору, в якому у 1866 році прийняв хрещення видатний український діяч Михайло Грушевський, був звершений Хресний хід.

Наостанок, владика Філарет зачитав вітальну адресу від імені Блаженнішого Митрополита Онуфрія та вручив ювіляру орден УПЦ Іоанна Богослова І ступеня за заслуги перед Українською Православною Церквою та українським народом.