Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Митрополит Кіпрської Церкви звернувся до влади України з проханням повернути захопленні храми УПЦ її вірянам


Від імені Предстоятеля та Священного Синоду Кіпрської Православної Церкви вітання з нагоди Дня Тезоіменитства Блаженнішому Митрополит Онуфрію передав митрополит Тамасоський Ісаія. Під час брифінгу 26 червня 2019 року, який відбувся в Києво-Печерській Лаврі владика також закликав владу України забезпечити рівні права віруючим усіх конфесій в країні.

«Для нас Митрополит Онуфрій є однією з найбільших духовних особистостей Православного світу, архірей особливого життя. Тому що своїм смиренням, своїм монашеством, своєю любов’ю є прикладом Предстоятеля для всього Православного світу. Незважаючи на ті випробування, які переживає його Православна Церква, він жодного разу не засудив, ані слова поганого не сказав про інших людей. Він є прикладом духовної людини, яка має смирення і терпіння. Наша присутність є свідченням єдності Православних Церков», — сказав ієрарх.

Митрополит Ісаія звернувся до керівництва України із проханням повернути відібрані храми вірянам Української Православної Церкви.

«Я хотів би передати прохання для тих, хто керує українським народом. Ми хотіли б попросити Уряд України, щоб він зробив все, що залежить від нього, щоб були повернуті ті храми, які були забрані від віруючих УПЦ, якими духовно опікується Блаженніший Митрополит Онуфрій, — зазначив архієрей Кіпрської Православної Церкви. — Релігійні права віруючих всіх конфесій мають будуть забезпечені повністю. Ми просимо, щоб люди, які були вигнані зі своїх храмів і моляться в пристосованих приміщеннях, повернулися до своїх храмів, і щоб їхні права були відновлені».

Нагадаємо, в червні цього року представник Кіпрської Православної Церкви відвідав парафії на Волині, Рівненщині, Тернопільщині, та підтримав віруючих Української Православної Церкви, які зазнали утисків від представників новоствореної структури «ПЦУ» та були позбавлені місця для молитви.