Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Активісти «ПЦУ» продовжують зривати богослужіння вірянам єпархії та бити жінок

Духовенство та віряни Рівненської єпархії УПЦ, напевне, найбільше в Україні останнім часом потерпають від нападів прихильників так званої «ПЦУ». Тільки протягом цих вихідних було влаштовано ряд провокацій активістами новоствореної структури. У селі Мнишин Гощанського району, селах Буща та Будераж Здолбунівського району були зірвані богослужіння, влаштовані сутички, побили жінок, про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сторінку у фейсбук РІВНЕ. Голос Церкви.

Так, у селі Мнишин сьогодні, 12 травня 2019 року, в неділю жон-мироносиць прибічники «ПЦУ» не пустили вірян УПЦ на територію церкви, били жінок, організували блокаду вхідних воріт.

За інформацією РІВНЕ. Голос Церкви, церковні рейдери прийшли на територію Свято-Покровської церкви ще вночі для того, щоб зрізати замки на релігійній споруді.

«Ми разом з прихожанами прийшли вранці, щоб здійснити богослужіння, на нас біля воріт церкви чекали чоловіки, що заблокували прохід на територію, — коментує протоієрей Володимир Фурманчук, настоятель Свято-Покровської церкви села Мнишин. – Серед моїх прихожан цього дня в переважній більшості були жінки, то для кремезних чоловіків це ж не противники. Церковні рейдери відчували свою перевагу і, коли розпочались сутички, без вагань били жінок, відкидали бабусь».

О 8 годині ранку у Мнишин приїхав «священик Київського Патріархату» та хористи села Подоляни. Між вірнями УПЦ та рейдерами розпочались сутички. Чоловіки з «ПЦУ», за словами свідків, били та штовхали жінок, кільком чоловікам, вірянам УПЦ нанесли тяжкі тілесні ушкодження. Поліція, що приїхала на виклик стояла осторонь.

«Моєму батькові Віктору Гавазюку вибили щелепу та збили ноги до синців, — розповіла Вікторія, вірянка УПЦ. — Він мене захищав від нападників, що виривали телефон на який я знімала беззаконня та били мене по голові».

Прибічникам новоствореної структури таки вдалося заблокувати прохід громаді УПЦ на територію церкви. Віряни змушені були здійснювати богослужіння під воротами релігійної споруди в той час, коли в храмі “молились” рейдери.

Як розповідають селяни, “молитва” рейдерів була зовсім короткою, після цього «священик КП» та його хористи покинули Свято-Покровську церкву, прибічники «ПЦУ» залишились охороняти храм та навісили свої замки.

Наразі обидві громади знаходяться на території церкви, міжконфесійне протистояння у Мнишині триває.