Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Священики Волинської єпархії у складі делегації УПЦ взяли участь у 40-му Загальнопольському пасхальному паломництві


24-26 травня відбулося ювілейне XL Загальнопольське пасхальне паломництво православної молоді на святу гору Грабарку (Підляське воєводство).
Цей міжнародний захід, який був організований Братством православної молоді в Польщі, проходить під патронатом Предстоятеля Польської Православної Церкви Блаженнішого митрополита Варшавського і всієї Польщі Савви та є однією з найважливіших духовних подій у церковному календарі ППЦ.

Цьогоріч на ювілейне зібрання православної молоді прибули делегати з Кіпру, Румунії, Сербії, Албанії, Росії, Білорусії.

З благословення голови Синодального відділу у справах молоді єпископа Обухівського Іони, Українську Православну Церкву представляли священики Волинської єпархії, з благословення єпископа Нафанаїла: ієромонах Ілля (Вишневський), ієрей Віктор Мартинюк, ієрей Павло Чамахуд, а також співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ, ієрей Сергій Шульгач.

Розпочався молодіжний захід із відзначення Блаженнішим Митрополитом Саввою Братства православної молоді в Польщі орденом святої рівноапостольної Марії Магдалини ІІ ступеня.

Після цього на горі Грабарка було вже традиційно встановлено і освячено пам’ятний хрест. Також усі паломники зустрілися біля вогнища, де для них була організована культурна програма.

Другий день фестивалю розпочався з Божественної Літургії, яку очолив Предстоятель ППЦ Блаженніший митрополит Савва. Після служби учасники зустрічі відправилися на місце, де молодь посадила вишневий сад, що складається з сорока дерев. Колишні і нинішні члени молодіжного Братства прикрашали дерева барвистими стрічками.

Далі відбулась зустріч молоді з ієрархами і духовенством, на якій молоді люди мали змогу поставити запитання священнослужителям.

Крім того, протягом паломництва відбувалися майстер-класи з виготовлення чоток і просфор, з церковного співу, а також проходили матчі з футболу та волейболу.

Клірик Волинської єпархії ієрей Павло Чамахуд