Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Благодійні майстер-класи для «особливих дітей» від Волинської єпархії


27 травня, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, священики Волинської єпархії – настоятель Свято-Покровського храму, архімандрит Афанасій (Герман) та голова просвітницького відділу, протоієрей Валентин Марчук, взяли участь у святкових майстер-класах, підготовлених для особливих дітей громадських організацій «Сонячні діти Волині» (діти з синдромом Дауна) та «Янголята» (діти з розладом аутистичного спектру).

Веселе дійство було підготовлене до дня захисту дітей, який відзначають 1 червня. Тому священики Волинської єпархії, домовившись з представниками громадських організацій та з керівництвом піцерій, за день організували два майстер-класи.

Перший майстер-клас проходив у піцерії «Фелічіта», керівництво якої люб’язно відгукнулось на творчу ідею волинських священиків. Саме тут проходив майстер-клас з виготовлення печива, в якому приймали участь «Сонячні діти Волині». Під час занять, персонал закладу залюбки пригощав дорогих гостей різноманітними видами піци; самі ж діти у цей час спрямовували творчі ідеї для випікання та прикрашення печива, приготованого власноруч.

Наостанок, з благословення єпископа Нафанаїла, керівництву піцерії були вручені подячні грамоти від Волинської єпархії, а саме, топ-менеджеру Тетяні Гнасюк та усьому колективу піцерії «Фелічіта» за активну участь у розвитку «особливих дітей».

Другий майстер-клас відбувся у піцерії «Теревені». Дітям з громадської організації «Янголята» було запропоновано, не просто приготувати піцу своїми руками, але й вигадати для кожної назву.

Позитивні емоції лились через край. Кожна дитина брала активну участь у майстер-класі та мала постійне спілкування з священиками. Варто зауважити, що «особливі діти» мають посилене відчуття довіри та розкриваються саме перед тими душпастирями, до яких відчувають сильну довіру.

Наприкінці занять, з благословення керуючого Волинською єпархією, священики вручили подячні грамоти від Волинської єпархії директору Богдану Базелюку та усьому колективу піцерії «Теревені».