Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Віруючі громади УПЦ с. Лісопіль, храм якої хочуть відібрати, залишаються вірними канонічній Церкві (відео)

Віруючі Свято-Пантелеімонівської громади УПЦ в селі Лісопіль Костопільського району Рівненської області (Поліська єпархія), де вже давно віряни УПЦ відчувають утиски з боку розкольників, провели 7 квітня 2019 року парафіяльні збори, на яких 260 вірян одноголосно прийняли рішення залишатися вірними Українській Православній Церкві та її Предстоятелю — Блаженнійшому Митрополитові Онуфрію.

Як розповіли парафіяни, у день зборів віруючі села — а саме 260 вірян зібралися в храмі — згуртувалися і засвідчили свою вірність, аби не допустити конфлікту на релігійному грунті. Своє рішення, що було зафіксовано в протоколі, парафіяни затвердили підписами, потім протокол, згідно з законодавством, було нотаріально завірено.

Як з’ясувалося, віруючі УПЦ у 2012 році почали будувати храм. У той час, як громада нинішньої «ПЦУ» досі перебуває в старому будинку. Нині ж, за підтримки влади, вирішила, що прийшов зручний час, щоб відібрати храм УПЦ й оголосити його своїм.

За словами очевидців, активісти «ПЦУ» стали збирати підписи за так зване «переведення» громади, ставлячи селянам провокативні питання та виголошуючи політичні гасла, і вже готові «реєструвати» свою громаду.

Задля для того, щоб заволодіти новозбудованим храмом громади УПЦ, активісти здатні навіть посіяти розбрат серед жителів села. Адже того ж дня, 7 квітня, вони організували збори територіальної громади в Лесиному парку, на яких чомусь вирішували долю храму УПЦ.

Аби запобігти міжконфесійного конфлікту, який може виникнути внаслідок дій прихильників «ПЦУ», релігійна громада с. Лісопіль Сарненської єпархії УПЦ звернулася з офіційною заявою до голови Рівненської ОДА О. Муляренка.