Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. За фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень неповнолітньому сину священика УПЦ, порушено кримінальне провадження

2 лютого, церковні рейдери в Садові зрізали замки на храмі УПЦ та захопили будівлю, оголосивши храм власністю ПЦУ.
Але прихильникам ПЦУ цього виявилось замало. Тому хроніка захоплення перейшла на новий рівень гонінь Української Православної Церкви та її вірних чад.
31 березня, четверо агресивно налаштованих людей вирішили сплановано завдати чергового удару по православній громаді села Садів та її настоятелю. Для цього вони вирішили викликати «на розмову» 16-річного сина протоієрея Володимира Мелеся – Василя.

Після того, як Василя Мелеся зустріли на спортмайданчику місцевої школи, його відразу почали бити. Троє осіб тримало хлопця, а один планомірно наносив удари руками та ногами у район голови і тулуба. Під час побиття, зловмисник викрикував слова помсти та казав за що саме б’ють юнака: «Це тобі за те, що знімав, як різали замки», очевидно маючи на увазі, відеофіксацію Василем Мелесем захоплення храму 2 лютого.

Висновок лікарів Волинської Обласної Дитячої лікарні, куди звернулась родина, під час лікування Василя Мелеся встановив наступний діагноз:
закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забійні садна потилиці, закритий перелом кісток носа з мінімальним зміщенням уламків, артеріальна гіпертензія 2 ст.

За даним фактом СВ Луцького РВП ЛВП ГУНП у Волинській області проводиться досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.125 КК України.

На даний час, за свідченням родини потерпілого, не було принесено жодних вибачень чи визнання своєї провини від самого підозрюваного та його родини, яка брала активну участь у захопленні храму 2 лютого 2019 року. Навпаки, розповсюджуються наклепи, що саме Василь став ініціатором бійки.

Слідство триває…