Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Зхраму УПЦ викрадено Озерянську ікону Богородиці XIX століття

У ніч із 20 на 21 квітня 2019 року невідомі зловмисники потрапили через вікно до Свято-Троїцького храму села Веселинівки Київської області та викрали шановану Озерянську ікону Божої Матері ХІХ століття в оздобі, повідомляє сайт Березанського благочиння Бориспільської єпархії УПЦ.
Як зазначили в прес-службі благочиння, крім ікони Богоматері, яку віряни шанували не тільки в селі, а й в усьому благочинні, традиційно збираючись 12 листопада для соборної молитви, вандали викрали виносний хрест.

Клірик Бориспільської єпархії, переможець «Голосу країни» протоієрей Олександр Клименко також підкреслив на своїй фейсбук-сторінці: «Шанована святиня для всіх вірян Березанщини тепер в руках злодіїв. Я знаю, що навіть у маленьких містах, про великі й мови немає, живуть… скупники вкрадених речей. Особливо часто там з’являється товар релігійного значення дореволюційної пори. От на таких людях лежить відповідальність за пограбовані храми. Вони живуть, як той безумний, про якого пише Давид: “Сказав безумний в серці своєму: “Немає Бога” (Пс. 13, 1)”. Але Бог живий».

У невеличкому церковному приміщенні віруючі УПЦ моляться вже багато років, після того як новозбудований храм захопили розкольники у 2007 році.

Віруючі просять посилених молитов про повернення святині в стіни храму.