Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УПЦ. Допомогти нужденним до свята Різдва Христового — координати

Акції зі збору подарунків до Різдва Христового для дітей з малозабезпечених сімей та сиріт проходять в єпархіях Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

23 грудня стартувала благодійна акція «Подаруй радість дітям» в храмах Миколаївської єпархії. Бажаючі можуть пожертвувати кошти, іграшки для дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених і багатодітних сімей. Організатор заходу – єпархіальний відділ у справах сім’ї.

«Більше двох тисяч років тому Божий посланець сказав пастухам у Віфлеємі: “Я сповіщаю вам велику радість, яка буде всім людям: бо нині народився вам у місті Давидовому Спаситель, Який є Христос Господь”(Лк. 2:10). І тепер ця звістка про воплотившогося Бога наповняє серця людей світлом і надією, надихає ухилятися від зла і робити добро. Кожен з нас може дарувати близьким цю головну радість нашого світу, стверджуючи благовістя виконанням заповідей любові (Мф. 22:39)», — зазначено в оголошенні на сайті єпархії.

Телефон для довідок: 067-897-52-33.

Збір допомоги триватиме до 7 січня.

Придбати сертифікат, в вартість якого включена ціна подарунка для дітей з незаможних родин, можна в усіх храмах Бердянської єпархії (Запорізька область).

Щорічна благодійна акція «Різдвяний подарунок дітям» стартувала в грудні.

«Не залишайтеся осторонь, створите свою милостиню! Подаруйте дитині свято!» — закликають організатори.

Акція «Подаруй дитині радість» триває в Рівненській єпархії. В її рамках 21 грудня представники єпархіального соціального відділу на чолі з протоієреєм Василієм Начевим, разом з обласним ляльковим театром відвідали Клеванський інтернат для дітей з порушеннями розвитку. Дітям показали спектакль і вручили подарунки.

Всього в новорічно-різдвяний період волонтери відділу планують відвідати близько 20 інтернатів Рівненської області та малозабезпечені сім’ї.

Також триває акція «Старість в радість», організована Синодальним відділом УПЦ у справах сім’ї. Прийняти в ній участь запрошуються всі бажаючі.

Волонтери відвідають і привітають зі святами мешканців Козелецького геріатричного пансіонату. Всього в ньому живуть понад 200 осіб. Співорганізатори акції – благодійний фонд «Сім’я кожного» і столичний прихід на честь святителя Спиридона Триміфунтського.

За словами організаторів, головна мета акції – подарувати самотнім дідусям і бабусям «тепло свого серця і радість спілкування».

Контактні номери: 066-028-57-78 (отець Іоанн), 066-028-57-12 (Анна).

Бажаючі можуть перерахувати кошти, на які волонтери куплять подарунки.

Для цього можна поповнити картку «ПриватБанк» № 5168 7456 0234 6287 (Ружицький І.І. )

Поїздка запланована на суботу 12 січня. Кількість місць в автобусі обмежена.

Нагадаємо, вперше Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї провів акцію «Старість в радість» в 2012-му. Проходить вона два рази на рік – в дні святкування Різдва Христового та Великодня

За матеріалами сайтів БердянськоїМиколаївської та Рівненської єпархій,family.church.uafoma.in.ua