Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. Громада УПЦ закликала Президента повернути відібраний храм

20 січня 2019 року громада Української Православної Церкви села Ростоки, що на Тернопільщині, храм якої в ніч на 19 січня було рейдерськи захоплено прихильниками «ПЦУ», звернулася до державної влади України і зокрема до Президента із закликом повернути незаконно відібраний Свято-Троїцький храм  УПЦ та забезпечити релігійну свободу і право вільно сповідувати Православну віру. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема настоятель, від імені парафії, закликав владу, щоб віряни громади УПЦ села Ростоки, які вимушені молитися в мороз на вулиці, змогли повернутися до свого храму, в якому вони до цього часу молилися та який утримували.

«Останній час у ЗМІ і скрізь говориться про те, що в нас заснована нова “Православна церква в Україні”, але наша громада зараз відчула всі переваги існування цієї “церкви”. Уже другий день поспіль ці люди, які завжди ходили до храму, які його утримували, моляться на вулиці, при морозі, і не мають змоги потрапити до свого храму», — зазначив він.

Священик нагадав слова Президента про те, що він «забезпечить можливість усім людям спокійно молитися, і що ніхто нікого не буде переслідувати». Тому закликав Главу держави до виконання своїх слів.

«Ви постійно говорите, що Україна йде у напрямку до Європи, але, на жаль, пане Президенте, в Європі не так ставляться навіть до нас, українців, — сказав настоятель громади. — Там наші заробітчани, які часто бувають і нелегалами, звертаються до релігійної і державної влади, і їх забезпечують необхідним приміщенням, аби вільно вони молилися і славили Бога… А от у нас, на українській землі, ці люди не можуть зайти до храму, який будували їхні батьки, в якому вони молилися, який завжди підтримували і фінансово, і морально, і молитовно».

Насамкінець священик звернувся із закликом до влади не переслідувати віруючих та надати їм можливість молитися у стінах їхнього храму.