Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. Під час вечірнього богослужіння у притворі Спасо-Преображенського кафедрального собору стався вибух


Увечері 18 січня під час вечірнього богослужіння, коли у храмі була велика кількість людей, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми стався вибух. Як повідомили парафіяни, невідомі особи вкинули пристрій, який вибухнув у притворі храму. Рештки вибухівки та наслідки пошкодження інтер’єру свідчать про силу вибуху. Лише за щасливим збігом обставин ніхто не постраждав.

На місце пригоди оперативно прибули співробітники різних підрозділів поліції та фахівці-вибухотехніки. Правоохоронці розпочали відповідні процесуальні дії для з’ясування усіх обставин злочину.

Православні віруючі обласного центру обурені зухвалим злочином, вчиненим на свято Богоявлення. Сумчани вважають, що дії злочинців є прямим наслідком тієї агресивної риторики, що останнім часом лунає на адресу православних громадян та розпалює ворожнечу на релігійному грунті. Адже ціла низка провокацій подібного гатунку відбулася у Сумах останнім часом. Загальне потурання агресії стосовно віруючих та безкарність правопорушників створює загрозу більш серйозного злочину, який і стався.