Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Богоявлення молитовно об’єднало поліщуків з митрополитом Анатолієм


19 січня повнота Православної Церкви молитовно вшановує одне з двунадесятих свят – Богоявлення.
Як свідчать нам церковні історики – євангелісти, Іісус Христос перед початком своєї проповіді прийняв Хрещення від святого Пророка і Предтечі Іоанна.
В водах Іордана Іісус Христос взяв гріхи людства на себе, та іскупив їх своєю кров’ю, будучи розіп’ятим на Хресті. В момент Хрещення Господнього небо розкрилося і голос Отця Небесного засвідчив присутнім: «Це Син мій возлюблений, у Якому Моє благовоління», а Дух Святий у вигляді голуба явився як третя Іпостась Святої Трійці. Сьогодні Бог явився людству, тому сьогоднішнє свято і має назву Богоявлення.

За багатолітньою традицією, в цей святковий день, керуючий єпархією, Високопреосвященіший Анатолій, Митрополит Поліський і Сарненський звершив святкову Божественну Літургію у старовинному Свято-Миколаївському храмі міста Березне, Полісся.

Владиці співслужили: благочинний Березнівського благочиння – протоієрей Ігор Коспа; настоятель Свято-Миколаївського Храму – протоієрей Сергій Забейда; в.о. намісника Свято-Покровського чоловічого монастиря села Хотинь, Березнівського району ігумен Макарій (Коломієць).

По закінченню Божественної Літургії Митрополит Анатолій звершив чин Великого освячення води та окропив богомольців святою водою.

За богослужінням молився мер міста Р.П.Пилипчук.