Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. Прихожани Свято-Упенського храму просять не відбирати в них храм (відео)

23 січня, за ініціативи общини віруючих Свято-Успенського храму обласного центру, за участі настоятеля Свято-Успенського храму митрополита Кіровоградського і Новомигородського Іоасафа, ключаря храму протоієрея Сергія Новака та представників Єпархіальної ради відбулися парафіяльні збори, на котрих були присутні більше ста представників релігійної громади храму. На закрите зібрання прийшли і деякі представники міської ради та активісти, котрі не мають жодного відношення до духовного життя та діяльності храму. На пропозицію покинути закрите засідання дані представники категорично відмовилися та всіма силами намагалися зірвати засідання зборів.
Незважаючи на присутність сторонніх осіб, котрі під приводом звершення молитов прийшли в храм та час від часу заважали проведенню зборів провокаційними гаслами, єдиноголосним рішенням релігійної громади Свято-Успенського храму в ході зібрання було ухвалено рішення зберігати вірність Українській Православній Церкві, яку очолює Блаженніший Митрополит Київський та всієї України Онуфрій. Також висловлено підтримку рішень Собору єпископів Української Православної Церкви від 13 листопада 2018 року і постанов Синоду Української Православної Церкви від 7 грудня 2018 року.

Окремо було обговорено звернення основного благодійника будівництва Свято-Успенського храму Андрія Павловича Райковича щодо його одноосібного рішення передати цей храм до новоствореної релігійної структури ПЦУ, що викликало обурення серед парафіян, адже частина з них вже більше десяти років входять до общини Успенського храму і особисто приклали чимало зусиль до його будівництва. Церковна громада, котра у різній мірі приймала участь в будівництві та котра дотепер щиро доглядає і піклується про благоустрій Свято-Успенського храму одноголосно засудила рішення Андрія Райковича передати його до ПЦУ.