Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Духовне торжество зібрало віруючих жителів с. Новопілля в храмі преподобного Лаврентія Чернігівського


У свято преподобного Лаврентія, схиархімандрита Чернігівського (1950), Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем традиційно наніс архіпастирський візит до с. Новопілля Криворізького району, де церковна громада храму преподобного Лаврентія Чернігівського на чолі з настоятелем протоієреєм Вадимом Уяздовським відзначала престольне свято.

Перед початком духовного торжества, а також після завершення богослужіння у храмі дарували святковий настрій усім гостям богослужіння вихованці недільної школи з різдвяними привітаннями та колядками.

Митрополиту Єфрему за Божественною Літургією співслужили благочинний Криворізького районного округу протоієрей Борис Бабешко, настоятель храму та благочинний Криворізького лікарняного благочиння протоієрей Вадим Уяздовський та запрошене духовенство Криворіжжя.

Щороку у цей день до храму-іменинника приїжджають численні паломники з різних куточків Кривого Рогу та Криворізького району. Особливо привертає храм увагу віруючих своїм внутрішнім оздобленням та зовнішньою благоліпністю.

За святковою Божественною Літургією молився Новопільський сільський голова В.М. Мелетич.

На сугубій єктенії архіпастир біля Святого Престолу підніс умиленну молитву про припинення ворожнечі та кровопролиття на землі України, а також за єдність Святого Православ’я.

Після Божественної Літургії Митрополит Єфрем освятив уклінний хрест, встановлений з нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі.

По закінченні богослужіння владика привітав усіх зі світлими днями Різдва Христового, а також з днем пам’яті преподобного Лаврентія Чернігівського.

У вітальному слові криворізький архіпастир також особливо відзначив труди настоятеля храму протоієрея Вадима Уяздовського, які ревний пастир звершує ще й на медичних теренах, будучи провідним фахівцем Криворізької міської 1000-ліжкової клінічної лікарні № 2