Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель очолив всенічне бдіння напередодні свята Обрізання Господнього у Києво-Печерській Лаврі

13 січня, напередодні свята Обрізання Господнього, дня пам’яті святителя Василія Великого та Новоліття, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон та духовенство монастиря.

Разом зі своїм Архіпастирем молились численні парафіяни та паломники Києво-Печерської обителі.

Завтра Предстоятель очолить Божественну літургію у цьому ж храмі. Початок богослужіння о 8:30.

Ікона Обрізання Господнього

Обрізання Господнє є одним з п’яти великих свят Православної Церкви. За Старозавітним законом кожне немовля чоловічої статі мало бути обрізаним на восьмий день від народження. Ісус Христос, як людина та Бог, Котрий прийшов на землю не порушити закон, але виконати його (Мф. 5:17) також був обрізаний на сьомий день. Цього ж дня за юліанським календарем відзначається свято Нового року та вшановується пам’ять святителя Василія Великого, архієпископа Кесарії Кападокійської (+379).

Нагадаємо, сьогодні, у день відання свята Різдва Христового, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію також в храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!