Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ДОНЕЦЬК. Злодій викрав із храму УПЦ мощі вмч. Георгія Побідоносця


31 грудня невідомий посеред дня викрав зі Свято-Покровського храму в м. Добропілля Донецької області раку з часткою мощей вмч. Георгія Побідоносця та сховав удома. Про це до чергової частини Добропільського відділення поліції повідомив настоятель храму, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайт Нацполіції Донеччини.

Уже за кілька годин розшукових заходів, як повідомили в поліції, правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 28-річний мешканець Добропілля, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

«Правопорушник пояснив, що чув про те, що ці реліквії мають чудодійну силу, саме тому викрав їх та приніс додому», — зазначили в поліції Донеччини.

Мощі великомученика Георгія Побідоносця, здобуті злочинним шляхом, були вилучені в якості речових доказів, а відносно чоловіка відкрито кримінальне провадження за ст.297 «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого» Кримінального кодексу України.

Перший камінь храму на честь Покрова Пресвятої Богородиці був закладений в 2007 р. архієпископом Горлівським і Слов’янським Митрофаном. Однак лише в 2009 році громада змогла знайти кошти, щоб почати будівництво. 23 жовтня 2014 року, в день пам’яті преподобного Амвросія Оптинського, храм був освячений. Чин освячення церкви і першу Божественну літургію здійснили митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон і архієпископ Горлівський і Слов’янський Митрофан у співслужінні духовенства Горлівської і Донецької єпархій УПЦ.