Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Відбудеться молитовне стояння щодо судового засідання у справі колишнього митрополита Симеона проти Київської Митрополії


У Вінницькій єпархії закликали духовенство та віруючих висловити свою підтримку Українській Православній Церкві та Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, а також несприйняття дій забороненого у служінні митрополита Симеона, зібравшись на молитовне стояння біля Вінницького міського суду, де 30 січня 2019 року об 11:00 проходитиме засідання у справі колишнього керуючого єпархією. Про це повідомляє  на прес-служба єпархії.

Зокрема у прес-службі зауважили, що своїм позовом до суду «щодо поновлення його на роботі на посаді керуючого Вінницькою єпархією», який він подав 28 грудня минулого року, заборонений у служінні митрополит Симеон порушив відразу кілька канонічних правил, якими священнослужителям забороняється звертатись до світського суду задля вирішення церковних питань, зокрема 6 правило II Вселенського собору та 15 правило Карфагенського собору.

Окрім цього, як зазначили в єпархії, дії колишнього митрополита Симеона завдали суттєвої шкоди Церкві та викликали збентеження серед духовенства і віруючих Вінниччини.

«Як досвідчений архієрей митрополит Симеон знав, що порушує канони, однак звернувся не до митрополита Київського і всієї України, чи, навіть не до Константинопольського патріарха, юрисдикцію якого визнає над собою, а отже діяв цілком свідомо», — зауважили у Вінницькій єпархії.