Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Митрополит Володимир освятив освятив новий храм у селі Задиби


12 січня, в суботу після Різдва Христового, Митрополит Володимир -Волинський і Ковельський Володимир з архіпастирським візитом відвідав село Задиби Турійского району де здійснив освячення новозбудованого храму святителя Миколая Чудотворця.
На подвір’ї нового храму владику сердечно вітали благодійники: Лисокова Олена Павлвна та Лисокова Оксана Павлівна. При звершенні Чину освячення владиці співслужили благочинний Турійського району протоієрей Віталій Дуда, настоятель храму протоієрей Віктор Мороз та духовенство благочиння.

По звершенню Чину освячення храму митрополит Володимир, у співслужінні собору духовенства, очолив першу святкову літургію, на якій були піднесені молитви за Україну.

Після відпусту літургії владика звернувся до вірних з архіпастирським словом у якому зазначив: «Сьогодні ми здійснили велику справу – освятили новий храм Українського Православної Церкви. Як людина в таїнствах Хрещення і Миропомазання народжується для Царства Божого , освячується стає частинкою духовного тіла Церкви, тобто абсолютно новою людиною, християнином, так і будівля стає храмом, місцем особливого присутності Божої на землі тільки після освячення.

Також архіпастир, з благословення Блаженнішого Онуфрія митрополита Київського і всієї України відзначив церковними орденами тих, хто найбільш потрудився в будівництві храму. Були нагороджені: Олена Павлівна Лисоков орденом княгині Ольги та Оксана Павлівна Лисокова відзнакою Володимир – Волинської єпархії.