Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У Волинській єпархії спростували фейки про переходи в ПЦУ парафій УПЦ в Берестечку, Брониці, Нічогівці, Красноволі


У цих та інших населених пунктах на Волині в релігійних громадах, які в ПЦУ/УПЦ КП вже «приписали» собі, зберігається богослужбова діяльність. Проте 27 січня можуть відбутися спроби реальних захоплень храмів парафій. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив прес-секретар Волинської єпархії протоієрей Олег Точинський.

Отець Олег заявив, що інформація про перехід в ПЦУ ряду парафій УПЦ на Волині, яка поширюється в ЗМІ, не відповідає дійсності.

«Офіційно та відповідально заявляю, що жодна з вказаних у цій новині парафій, своєї конфесійної та адміністративної підлеглості не змінила, — відреагував священик на публікацію у volyn.com.ua. — Попри перешкоджання, залякування та відверту агресію по відношенню до наших священнослужителів та вірян, — і у Берестечку, і в Брониці, і у Нічогівці, і у Красноволі, і у інших населених пунктах, які в УПЦ КП вже “приписали” собі, богослужбову діяльність збережено».

Більше того, за інформацією прес-секретаря єпархії, в цих населених пунктах можуть відбутися спроби реальних захоплень храмів Української Православної Церкви.

«Також хочу попередити усі незаангажовані ЗМІ, які ще цінують правду та вміють неупереджено висвітлювати події, що на 27 січня (а можливо і раніше), прихильники УПЦ КП будуть чинити спроби захоплення храмів у згаданих населених пунктах, так як це вже зробили у Брониці чи Красноволі», — написав священнослужитель.

Протоієрей Олег Точинський також зауважив, що «в кожній з окремо взятих ситуацій, використовується адміністративний ресурс. До провокацій та незаконних дій залучаються представники органів самоврядування та інші групи осіб, які працюють у бюджетних установах (на декого з них також тиснуть)».

«Сподіваюсь, що коли закон візьме верх над усім цим абсурдом, – винних буде притягнено до відповідальності», — зазначив він.