Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Священик Волинської єпархії освятив меморіальну дошку на честь загиблого військовослужбовця


7 грудня в селі Видерта Камінь-Каширського району відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Сергію Цепуху – випускнику місцевої школи, воїну 28-ї окремої механізованої бригади, який, захищаючи територіальну цілісність України, загинув вночі 9 серпня 2018 року на Донбасі від кулі снайпера.  Про це повідомляє сайт Камінь-Каширської округи.
Меморіальну дошку встановили поруч із таким же пам’ятним знаком Дмитру Герасимику, воїну, який 4 роки тому геройськи загинув на Сході країни.
На церемонії відкриття були присутні родичі та друзі Сергія, односельчани, учні школи, а також всі небайдужі, хто в цей день склав данину пам’яті та шани полеглому герою – юнаку із щирим та добрим серцем. Коли Україна опинилася в біді, він  пішов її боронити та допомагати своїм побратимам, адже служив військовим фельдшером.
Настоятель місцевого храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Анатолій Деречей звершив поминальну молитву за упокій безсмертної душі воїна Сергія та окропив меморіальну дошку свяченою водою.