Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Вітанням «Христос Воскрес!» зустрічала архієпископа Варсонофія вінницька паства

18 грудня 2018 року архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій прибув на свою кафедру в м. Вінницю. Біля Хресто-Воздвиженського храму Високопреосвященнішого владику зустрічало духовенство єпархії та численна паства. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Після звершення молебню у співслужінні  архієпископа Фастівського Даміана, єпископа Макарівського Гедеона, вікаріїв Київської Митрополії та численного духовенства, відбулося представлення новопризначеного керуючого Вінницькою єпархією.

Указ про призначення архієпископа Варсонофія Преосвященним Вінницьким і Барським зачитав архієпископ Даміан.

Після чого архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій звернувся до своєї пастви зі словом проповіді, подякував за теплу зустріч, спільну молитву та підтримку.

За словами очевидців, люди зустрічали свого нового Архіпастиря з особливою радістю, вітанням «Христос Воскрес!».

Нагадаємо, попередник владики Варсонофія був заборонений Священним Синодом у служінні, у зв’язку з ухиленням у розкол (Журнал №69). Духовенство та віряни направили численні звернення про призначення нового архіпастиря на Вінницьку кафедру. Вчора, 17 грудня, Священним Синодом було прийнято рішення  (Журнал №72) Преосвященним Вінницьким і Барським призначити архієпископа Варсонофія.