Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. Єпископ Боголєп розповів у режимі online, як правильно тримати Різдвяний піст


«Ми напередодні Різдвяного посту, а значить — напередодні Різдва Христового».
Кому не можна постити, і в якому віці можуть почати постувати діти? Чи можна в Різдвяний піст відзначати Новий рік? Чи правда, що в піст не можна жартувати і ворожити? На ці та інші питання 26 листопада 2018 року відповів під час онлайн-коференції на відеоканалі «KP в Україні» єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп.

Як підкреслив владика, ми напередодні Різдвяного посту, а значить — напередодні Різдва.

«Різдво — не тільки колядки, подарунки, це, перш за все, наші реальні переживання перед приходом Христа, — сказав єпископ Боголєп. — І цей прихід був не просто так, а заради кожної людини, заради спасіння нас від гріха. Різдво — це свято, яке спонукає нас зрозуміти любов Бога… Бог настільки себе применшив до людської природи — і все виключно для нас…».

Архієрей зауважив, що «Різдво — це свято, коли ми побачили, наскільки Бог бажає спасіння людини».

Владика додав, що «саме Христос знав, що значить — бути з Богом».

«У Піст ми молимося, і молимося особливо», — підкреслив єпископ Боголєп. Тому, за його словами, в Різдвяний піст дуже корисно для душі — почитати Євангеліє, хоча б одну главу в день.

«Бог не чекає від нас якоїсь форми, перевіреного словосполучення (у молитовному зверненні – ред.), Бог чекає від нас серця, чекає від нас нашої любові», — сказав владика.