Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У річницю смерті протоієрея Олександра Пасічника духовенство Волинської єпархії освятило його надмогильний пам’ятник

5 листопада, в другу річницю з дня смерті одного з найвідоміших священнослужителів Волинської єпархії УПЦ, благочинного Горохівської округи митрофорного протоієрея Олександра Пасічника, у храмі Різдва Христового міста Горохова відбулася заупокійна Божественна літургія. Як повідомляє сайт Горохівського благочиння, Богослужіння очолив настоятель Свято-Миколаївського храму села Скобелка ієрей Назарій Філіпович.

Помолитися за свого брата у Христі в храмі, який збудував покійний настоятель і прослужив у ньому більше десятка років зійшлися люблячі парафіяни та найрідніші.

Після Божественної літургії духовенство відслужило панахиду за спокій душі пріснопам’ятного протоієрея Олександра Пасічника. Очолив молитвослів’я настоятель Свято-Покровського храму села Терешківці протоієрей Василій Хомляк. Священик у своїй проповіді пригадав спільні молоді роки пастирського служіння і особливу ревність до проповіді Слова Божого покійного священнослужителя, котрий віддано і смиренно служив Господу, Церкві і людям.

Після панахиди ієрей Андрій Гаврилюк, котрий був помічником покійного благочинного та зараз несе послух настоятеля цього храму, подякував присутнім священикам та мирянам за молитви про спочилого в Бозі батюшку Олександра, подякував тим, хто молився і молиться за його безсмертну душу.

Згодом духовенство та миряни поїхали на кладовище у село Скобелка і помолилися на могилі отця Олександра.

Цього дня освятили надмогильний пам’ятник отцю Олександру, котрий був встановлений завдяки люблячим парафіянам.

Як зауважив священик Андрій Гаврилюк, протоієрей Олександр після себе залишив безцінний пам’ятник – прекрасний храм, який він побудував разом з православною громадою міста. Отець Олександр був цілою епохою у житті горохівчан, та паства отримала з його відходом у вічність ще одного молитвенника.

Біля могили зі словом до присутніх звернувся і вірний сподвижник покійного, настоятель Свято-Параскевського храму села Ратнів Луцького району архімандрит Онуфрій (Куц). Він нагадав присутнім нелегкий життєвий шлях, який прожив отець Олександр. Він ніколи не роптав ані на Бога, ані на людей, а своїм життєвим прикладом вселяв у людські душі віру, надію, а головне – любов, на котрій тримається наша Церква і увесь цей світ.