Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Єпископ Баришівський Віктор взяв участь в урочистостях із нагоди 100-річчя заснування Національної медакадемії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика


З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, голова Адміністративного апарату Київської Митрополії єпископ Баришівський Віктор взяв участь в урочистостях із нагоди 100-річчя заснування Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, які пройшли 1 листопада 2018 року в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка. 

На початку урочистого святкування прозвучали вітальні адреси від Президента України, Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради. Далі мали слово представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти і науки, Міністерства культури, відомі освітні діячі та науковці сучасності.

Єпископ Віктор оголосив вітальну адресу Предстоятеля Української Православної Церкви та нагородив орденами УПЦ знаних професорів Національної медичної академії.

Зокрема, у своєму слові Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій зазначив: «Церква і медицина завжди йшли пліч-о-пліч у благородній місії – служінні людям. Тому не випадково серед святих, прославлених Церквою Христовою, є багато лікарів. Самовідданий труд медиків завжди Богом благословенний, адже є проявом милосердя та жертовної любові до стражденних людей. Ваша благородна справа переконливо свідчить, що уважне і щире ставлення до людини завжди були і залишаються характерними рисами українських лікарів. Виражаю надію, що Національна медична академія післядипломної освіти і надалі буде з честю та гідністю звершувати свою високу місію, передаючи безцінний професійний досвід наступним поколінням».

Насамкінець ректор Національної медичної академії Юрій Васильович Вороненко виступив із промовою і подякував усім присутнім за теплі слова привітань та вручені нагороди. Закінчився урочистий захід святковим концертом.