Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Храм села Дубове відзначив 20-річчя


Храм “Всіх скорботних радість” села Дубове, що на Ковельщині, відзначив 20-ту річницю від освячення.
З нагоди свята на богослужіння зібралося 18 священиків та багато парафіян і паломників. Старший благочинний Ковельської округи протоієрей Володимир Ровінський та благочинний Ковельсько-Воскресенської округи протоієрей Михаїл Чупак очолили Божественну Літургію та Хресний хід навколо храму-ювіляра. У промовах-вітаннях згадали непросту історію побудови церкви та роль настоятеля храму отця Романа Шрама у збереженні та примноженні громади.

Адже у селі Дубове православна громада на початку 90-х була розколота. І храм, котрий будували усім селом, забрали розкольники. Вірні святому Православію та правилам Церкви не розгубилися – почали будувати ще один храм. Так з’явилася невеличка церква на честь ікони Божої Матері “Всіх скорботних радість”, освячена у 1998-му єпископом Симеоном (Шостацьким).

Першими настоятелями нетривалий час були отці Николай Козка, Николай Мавдрик та Сергій М’якота. Атмосфера на приході була непроста, рана розколу проходила по родинах, сім’ях та людських серцях. Ситуація почала налагоджуватися, коли настоятелем призначили молодого, доброго та наполегливого отця Романа Шрама. І ось уже 17 років минає, як батюшка Роман цілком та успішно себе присвятив парафії та жителям Дубової. Зараз прихід росте, міцніє та наповнюється молоддю і дітками.

Під час богослужіння матушці Наталії Шрам – керівнику приходського хору, Недільної школи та сестринства храму була вручена нагорода Предстоятеля Української Православної Церкви блаженнішого митрополита Онуфрія – орден преподобної Анастасії Київської. Благословенних грамот керуючого Володимир-Волинською єпархією митрополита Володимира були удостоєні ряд активних парафіян храму.

Свято продовжилося святковою трапезою та радістю спілкування.