Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УМАНЬ. Єпархія відзначила 10-річчя від заснування


28 жовтня, у Неділю 22-у після П’ятидесятниці, вся повнота Уманської єпархії зібралася у Свято-Миколаївському кафедральному соборі міста Умань, щоб молитовно відзначити 10-літній ювілей створення єпархії.
Величний храм зібрав під своїми склепіннями чималу кількість бажаючих помолитися разом та привітати свого архіпастиря з цією знаменною подією: благочинних церковних округів єпархії, настоятелів та прихожан храмів, насельників та насельниць монастирів, представників владних структур і громадськості. Прикрашав богослужіння урочистим співом архієрейський хор під керівництвом регента Ніни Шарій.

На малому вході з благословіння Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, владика удостоїв чергових церковних нагород слідуючих кліриків єпархії: секретаря єпархії протоієрея Вадима Паєвського права носіння другого хреста з прикрасами, благочинного Ладижинського округу протоієрея Георгія Ороса, протоієрея Володимира Ганича та протоієрея Андрія Дубровця — митрою, протоієрея Василія Копитчака та прототоієрея Андрія Погорілого права носіння хреста з прикрасами, а ієр. Олександра Мудрика возвів у сан протоієрея.

За Божественною літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Вінцем богослужіння стало виголошення многоліття правлячому архієрею з його богоспасаємою паствою, після чого з вітальним словом до владики звернувся секретар єпархії, духовенство собору, отці благочинні та віряни.