Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Освячення оновленого храму у с. Велика Омеляна Рівненського району


В день пам’яті мучеників Сергія і Вакха у с. Велика Омеляна було звершено святкове архієрейське Богослужіння з нагоди оновлення місцевого храму.
З благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія до Свято-Покровського храму прибув вікарій Рівненської єпархії  Пимен, єпископ Дубенський, який і очолив освячення храму після капітального ремонту та святкову Божественну Літургію. Трудами прихожан на чолі зі своїм настоятелем було повністю розписано храм, замінено іконостас та проведено багато робіт по оновленню святині.

При вході до святого храму архієрея зустріли юні прихожани віршами та щирими дитячими посмішками.

Владиці співслужили секретар єпархії протоієрей Олександр Єгоров, прес-секретар архімандрит Герман (Кулакевич), настоятель храму протоієрей Іоанн Дячук та прибуле духовенство.

Після читання святого Євангелія єпископ Пимен звернувся до присутніх зі словом проповіді.

За Літургією було звершено дві хіротонії, у сан пресвітера було висвячено диякона Миколая Миколайовича Овсяннікова, який був “священиком Київського патриархату”. Три роки назад Микола залишив розкол, через щире покаяння прийшов у лоно канонічної церкви, та у сан диякона студента Полтавської Місионерської Семінарії Ковальчука Феодосія Миколайовича.

На завершення було відслужено молебень з обходженням навколо храму. Владика привітав настоятеля та прихожан зі знаменною подією у житті парафії, подякував за труди та дбайливе ставлення до своєї святині і побажав надалі гуртуватися разом зі своїм пастирем, триматися святої церкви та ревно звершувати своє служіння.

Настоятель навзаєм подякував архієрею та усім присутнім за спільну молитву.