Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВО. Єпархія взяла участь в міжнародній україно-німецькій екологічній конференції


25-27 жовтня в реколекційному центрі біля костелу Воздвиження Чесного Хреста, що в селі Синяк, на Мукачівщині проходила міжнародна конференція «Альянс релігійних і громадських організацій на захисті клімату Східної Європи», яка відбувалася в рамках проекту Союзу охорони природи Німеччини (NABU).

З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора участь в роботі конференції взяло духовенство єпархії. Зокрема, з вітальними словами та доповідями перед учасниками виступили: намісник Середнянського Стрітенського чоловічого монастиря, архімандрит Миколай (Шестак) та настоятель Хрестовоздвиженського собору міста Ужгорода, протоієрей Димитрій Сидор.

Метою та завданням міжнародної конференції в Україні були: створення Програми Комітету із захисту клімату IRCEF; затвердження Комітету із захисту клімату IRCEF складу робочої групи комітету, які будуть координувати спільну роботу в своїх країнах та інше.

Участь в конференції взяло духовенство та науковці з кількох країн Східної Європи, зокрема Німеччини, представники Молдови, Грузії, Вірменії, Білорусії, а також України.

Серед присутніх були: Борис Тихомиров, директор програм Союзу охорони природи Німеччини, керівник проекту (NABU, Берлін, ФРН), єпископ Майнек Антал, Голова Комісії з екології Римо-Католицької церкви в Україні, (Україна), Нарек Григорян, Програма «НАБУ-Вірменія» (Єреван, Вірменія), єпископ Ніл, Мукачівська греко-католицька єпархія, Арсен Мелікян, Єреванський державний університет (Єреван, Вірменія), Гулик Шошиташвілі, Асоціація громадянського розвитку (Грузії, Тбілісі), Сергій Юшкевич, керівник напрямку «Церква і охорона навколишнього середовища «Центру екологічних рішень» (Мінськ, Білорусь), о. Ігор Плевскій, «Оптима Фіде» (Кишинів, Молдова).

В рамках проведення з’їзду відбулася молитва за відповідальності за Творіння і захист клімату в Східній Європі.