Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Керуючий Волинською єпархією взяв участь у зустрічі з головою Волинської ОДА


10 жовтня голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко зустрівся з вищим духовенством краю. Бесіда була присвячена актуальним суспільним питанням та незалежності церкви від держави. Єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл також взяв участь у зустрічі. Про це повідомляє «Волинь24».

Спілкування почав очільник структури виконавчої влади у регіоні.

«На сьогоднішній день, церква, дякувати Богу, незалежна від держави. Але поводить себе відповідально та допомагає владі у створенні спокою на Волині. В першу чергу, я вас прошу переконувати мирян бути толерантними. Волинь повинна бути зразковою у моральних цінностях. Я вірю й знаю те, що ви мудрі отці та розумієте життя. Незалежно від політичних вподобань ми добре знаємо, що найкритичніші війни все-таки на релігійному ґрунті. Я всі сили прикладу для того, аби на Княжій Волині був мир та спокій. Потрібна моя допомога як представника влади – я завжди готовий. Готовий і до вас прийти за порадою», – повідомив Олександр Савченко.

«Вам Господь дав великий дар – керувати цією «перлиною», Волинню. Дав можливість залишити після себе гарний слід на такій благодатній землі. Хочу, аби ми представляли Волинь, як найкращу у всьому. Зокрема, у відданості Богу. Волинь була завжди мирною, і я докладатиму зусиль, аби так і продовжувалося», – мовив керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.

Також голова ОДА наголосив, що у 2019 році Волинь святкуватиме 590 років з Дня з`їзду європейських монархів у Луцьку. Ця дата є історично важливою для регіону, тому Олександр Савченко висловив сподівання, що і священнослужителі долучаться до урочистих дійств. Насамкінець учасники зустрічі обговорили проблемні питання духовенства на Волині.