Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Відбувся фестиваль недільних шкіл «Покров», організований Волинською єпархією


14 жовтня в Луцьку відбувся перший фестиваль православних недільних шкіл «Покров». З благословення керуючого Волинською єпархією УПЦ єпископа Нафанаїла, у цей день на подвір’ї Волинської духовної семінарії зібрались вихованці та наставники недільних шкіл з приходів кількох благочинь єпархії, а також гості з сусідньої Рівненщини.

Зі слів голови єпархіального відділу у справах молоді ієромонаха Іллі (Вишневського), недільна школа при Свято-Покровському кафедральному храмі міста Луцька традиційно влаштовує святкові заходи у цей день, вшановуючи престольне свято парафії. Однак цього року, оскільки день Покрова Божої Матері випав на неділю, було вирішено покликати до себе гостей.

До Луцька прибуло 50 дітей з Горохівського благочиння Волинської єпархії, 30 – з села Вишнів Ківерцівського благочиння, по 15 діток привезли їхні наставники з Рожищенської та Любешівської округи, 20 своїх учнів привіз на свято настоятель храму з села Струмівка Луцького району. Також до волинського фестивалю недільних шкіл долучились і представники Рівненської єпархії УПЦ, котрі привезли ще 15 дітей.

Традиційно цього дня була підготовлена вистава, смачне пригощення, а також гончарський майстер-клас та лицарський бій. Окрім цього, всі діти підготували свої композиції, які також були дуже цікавими та отримали схвальні відгуки.